Absolute Pace

Welcome to Club Cobra.

You are currently viewing the world's largest resource for Shelby related information as a guest which gives you limited access to view most discussions, articles and access our other FREE features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own photos and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!


Go Back   Club Cobra > Club Forums > Australian Cobra Club

Welcome to Club Cobra!  The World's largest non biased Shelby Cobra related site!

  •  » Representation from nearly all Cobra/Daytona/GT40 manufacturers
  •  » Help from all over the world for your questions
  •  » Build logs for you and all members
  •  » Blogs
  •  » Image Gallery
  •  » Many thousands of members and nearly 1 million posts! 

YES! I want to register an account for free right now!  p.s.: For registered members this ad will NOT show

MMG Superformance
Nevada Classics
Keith Craft Racing
Main Menu
Nevada Classics
Nevada Classics
MMG Superformance
Advertise at CC
Banner Ad Rates
MMG Superformance
MMG Superformance
MMG Superformance
December 2019
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
  #1 (permalink)  
Old 06-11-2013, 02:25 AM
gjkrv8's Avatar
CC Member
Visit my Photo Gallery

 
Join Date: Apr 2008
Location: Melbourne, VIC
Cobra Make, Engine: Classic Revival CR 3505, LS1, T56 6 Speed, VE 3.45 LSD Rear, 6 Spot AP Fronts, 4 Spot Wilwood Rears
Posts: 1,120
Not Ranked     
Default Non Cobra question

Apologies for non-Cobra question but I know there are plenty of car savvy people here who might have experienced or know of this issue and may be able to point me in the right direction.

My sons VU V6 UTE did a wierd thing tonight.

He says "The Alt light came on and the power steering did work" he also said brakes were funny as well but I am not sure about this.

I immediately said fan belt.

He was only about a K from home and he stopped the car and re-started it and all ok now.

I thought maybe slipping belt. Oil on belt etc.

I had a look just now and no oil etc. Started car all ok now. Belt ok, Wierd.

Any ideas??

Cheers

Gregg

Gregg
Reply With Quote
Sponsored Links
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Old 06-11-2013, 06:06 AM
Gav's Avatar
Gav Gav is offline
CC Member
Visit my Photo Gallery

 
Join Date: Apr 2006
Location: Mildura, vic
Cobra Make, Engine: FFR Coupe, 416ci of LS goodness
Posts: 2,347
Not Ranked     
Default

It stalled?
__________________
Powered by Cu
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 06-11-2013, 06:17 AM
Mrs flatchat's Avatar
CC Member
Visit my Photo Gallery

 
Join Date: Mar 2004
Location: Warwick, Qld
Cobra Make, Engine: DRB, FORD 302W,T5
Posts: 486
Not Ranked     
Talking

It stalled reset, restart carry on irregardless
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 06-11-2013, 06:28 AM
OZCOBRA's Avatar
CC Member
Visit my Photo Gallery

 
Join Date: Mar 2002
Location: MELBOURNE,AUSTRALIA, Vic
Cobra Make, Engine: Homebush,B2 Windsor 445 Soon!!!,Morrison Crossram Injection, Live 9"
Posts: 1,183
Send a message via Skype™ to OZCOBRA
Not Ranked     
Default

Quote:
Originally Posted by Gav View Post
It stalled?
Quote:
Originally Posted by Mrs flatchat View Post
It stalled reset, restart carry on irregardless
It's a Holden!!!!!.....nuff said!!!

I know the problem!!!.... it's Missing 2 cylinders!!!
__________________
They shall not grow old as we who are left grow old. Age shall not weary them, nor the years condemn. At the going down of the sun and in the morning, We will remember them ....


And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years- Abraham Lincoln

Last edited by OZCOBRA; 06-11-2013 at 06:30 AM..
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 06-11-2013, 06:34 AM
gjkrv8's Avatar
CC Member
Visit my Photo Gallery

 
Join Date: Apr 2008
Location: Melbourne, VIC
Cobra Make, Engine: Classic Revival CR 3505, LS1, T56 6 Speed, VE 3.45 LSD Rear, 6 Spot AP Fronts, 4 Spot Wilwood Rears
Posts: 1,120
Not Ranked     
Default

Its an Auto :-)
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 06-11-2013, 04:14 PM
CC Member
Visit my Photo Gallery

 
Join Date: May 2004
Location: Melbourne, Vic
Cobra Make, Engine: Cobra RMC 377ci Windsor, Harrison Daytona Coupe, Ford XC Coupe.
Posts: 1,587
Not Ranked     
Default Alternator

Gregg,

Check to see if they run the same alternator as the GenIV's (140AMP) as I

had a similar issue when the alternator got wet.


STIFFY
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 06-11-2013, 04:54 PM
renovationinnov's Avatar
CC Member
Visit my Photo Gallery

 
Join Date: Sep 2010
Location: redcliffe, qld
Cobra Make, Engine: venom motorsports /ls1 auto
Posts: 499
Not Ranked     
Default

Gregg
as per stiffy they can get water issues un plug the plug on the rear of the alt . & replug in that's all the auto elect did for my vx & vy ser2 utes went it happened
rob
__________________
not all your babies are your children
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 06-11-2013, 05:00 PM
scootter's Avatar
CC Member
Visit my Photo Gallery

 
Join Date: Sep 2003
Location: San Jose, Ca
Cobra Make, Engine: SPF #1436 514
Posts: 1,437
Not Ranked     
Default

I would bet it died. My daughters Jeep Cherokee did the same thing. It dies then the alternator light comes on, steering is hard, brakes won't work right. It started back up and drove it home. I had to replace the crank and can sensors.
Scott
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 06-11-2013, 05:57 PM
dhs.buckley's Avatar
CC Member
Visit my Photo Gallery

 
Join Date: Apr 2013
Location: wodonga, vic
Cobra Make, Engine: Python ford 302 ho, 4 speed toploader, jag irs 3.54
Posts: 361
Not Ranked     
Default

Quote:
Originally Posted by scootter View Post
I would bet it died. My daughters Jeep Cherokee did the same thing. It dies then the alternator light comes on, steering is hard, brakes won't work right. It started back up and drove it home. I had to replace the crank and can sensors.
Scott
Agreed, happened to my old VZ Adventra, stalled, left the battery terminal off for an hour to reset the ECU and then all was good until i sold it 20,000klm later.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 06-12-2013, 12:49 AM
gjkrv8's Avatar
CC Member
Visit my Photo Gallery

 
Join Date: Apr 2008
Location: Melbourne, VIC
Cobra Make, Engine: Classic Revival CR 3505, LS1, T56 6 Speed, VE 3.45 LSD Rear, 6 Spot AP Fronts, 4 Spot Wilwood Rears
Posts: 1,120
Not Ranked     
Default

Thanks everyone for your tips. Will keep an eye on it for now until it happens again. Will check alt connections etc on the weekend. Cheers Gregg
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 06-12-2013, 02:14 AM
CC Member
Visit my Photo Gallery

 
Join Date: Apr 2010
Location: melbourne, vic
Cobra Make, Engine: Robnell Blown LS1
Posts: 262
Not Ranked     
Default

Would be worth plugging in to the OBD to see if any codes are thrown. Local auto elec could do that for you in 5 mins.
Should cost bugger all for them to check it for you.
I have one but unfortunately am away at present otherwise we could have had a look..
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 06-12-2013, 04:14 AM
CC Member
Visit my Photo Gallery

 
Join Date: Jan 2004
Location: Melbourne, VIC
Cobra Make, Engine: Venom, BF XR8 260kw, 6 speed auto
Posts: 158
Not Ranked     
Default

Quote:
Originally Posted by gjkrv8 View Post
Thanks everyone for your tips. Will keep an eye on it for now until it happens again. Will check alt connections etc on the weekend. Cheers Gregg
I'm in the western suburbs if you need a code reader
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 06-12-2013, 05:29 AM
gjkrv8's Avatar
CC Member
Visit my Photo Gallery

 
Join Date: Apr 2008
Location: Melbourne, VIC
Cobra Make, Engine: Classic Revival CR 3505, LS1, T56 6 Speed, VE 3.45 LSD Rear, 6 Spot AP Fronts, 4 Spot Wilwood Rears
Posts: 1,120
Not Ranked     
Default

Thanks Guys I have a code reader. (got the PLX Kiwi Wifi one with the DashCommand iPhone tool). I will have a look and see if there are any codes.

Cheers

Gregg
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 05:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
The representations expressed are the representations and opinions of the clubcobra.com forum members and do not necessarily reflect the opinions and viewpoints of the site owners, moderators, Shelby American, any other replica manufacturer, Ford Motor Company. This website has been planned and developed by clubcobra.com and its forum members and should not be construed as being endorsed by Ford Motor Company, or Shelby American or any other manufacturer unless expressly noted by that entity. "Cobra" and the Cobra logo are registered trademarks for Ford Motor Co., Inc. clubcobra.com forum members agree not to post any copyrighted material unless the copyrighted material is owned by you. Although we do not and cannot review the messages posted and are not responsible for the content of any of these messages, we reserve the right to delete any message for any reason whatsoever. You remain solely responsible for the content of your messages, and you agree to indemnify and hold us harmless with respect to any claim based upon transmission of your message(s). Thank you for visiting clubcobra.com. For full policy documentation refer to the following link: CC Policy